September 2017

Hej mina vänner!

Dags att jobba igen för sommaren är tyvärr slut och hösten är på gång. Men jag är glad över det eftersom hösten är min favoritårstid. Det passar både mig och mitt arbete så det är full fart framåt mot Halloween (se nedan för alla Halloween-föreställningar).

Det här nyhetsbrevet inkluderar lite sorg, chansen till en VIP-inbjudning och en ”Tänk till” – någonting att prova och diskutera med dina vänner. Så, läs brevet men glöm inte att låtsas jobba om chefen går förbi.

/A.

 

Bod Cassidy och Sun Card Kid

2 personer som har varit viktiga för mitt arbete dog under 2017.

I februari dog Bob Cassidy – han var utan tvekan en av de mest inflytelserika mentalister under de senast 50 åren. Hans scen persona och stil passade inte alla. Folk klagade ofta på hans sätt att prata med publiken eller hans olämpliga skämt. Men bakom en fasad av New Jersey tuffhet och svordomar fanns en hjärna ojämförbar med någon annan mentalist. Jag kommer sakna hans åsikter, hans erfarenhet och mest av allt, hans glimt i ögat. Kind thoughts, Bob.

 

 

 

Den andra personen som gick bort nu för ett par månader sen var Eugene Burger. Jag upptäckte Eugene för första gången när jag bara var 10 år gammal. År 1988 var han med på ett TV-program i England. Det var en Halloween-show av magikern Paul Daniels. Eugenes vita skägg imponerade men inte lika mycket som hans djupa röst. Jag satt trollbunden och lyssnade medan han berättade om tarotkort, en förbannelse och Solkortet. Utan att märka det lärde jag mig konsten att berättar en berättelse. Eugene lärde mig någonting viktigt som jag har med mig i varje föreställning; Det är inte alltid resmålet som är det viktigaste. Det är resan. Ni kan kolla på själva programmet här på Youtube: Paul Daniels Halloween Special 1988

 

 

 

VIP Kväll – oktober 2017

Jag skulle vilja samla ett gäng av er för ett intimt litet event i mitten av oktober. Jag tänkte kanske 5 st. av er (ni få ta med en vän också) så totalt blir ni 10 st. Vi samlas någonstans i Stockholm och ni får vara provkaniner. Jag bjuder på dryck och snacks och ni får bjuda på er själva. Ni kan bli fotograferade eller filmade för min hemsida/marknadsföring. Obs! Det här är inte en show. Det är en informell kväll i mitt sällskap där jag får möjlighet att testa nya saker och vi allihop bara umgås och pratar lite.

För att var med i urvalsprocessen:

  1. Gilla min Facebook-sida “Anthony Charles Heads” eller följ mig på Instagram @Anthonycharlesheads. (Skippa detta steg om du redan gör något av de ovan nämnda).
  2. Skicka ett e-mail till info@anthonycharlesheads.se. Använd ämnet “oktober VIP”. Skicka mig ditt namn, ålder, vad du jobbar med/som, ett kontaktmobilnummer och skriv om du följer mig på Facebook eller Instagram. (Om du redan vet vem du vill ta med dig kan du även inkludera deras namn och ålder.)
  3. Om du vill kan du också skriva några rader om hur du upplevde min show eller dina åsikter om mentalism och tankeläsning osv. Det här är inte obligatorisk – det är bara kul att läsa.
  4. Sista dagen för anmälningar är söndag 24 september 2017.

Jag kommer välja ut några stycken bara. Ta inte det personligt om du inte blir utvald. Det är kanske din tur nästa gång.

 

Halloween-föreställningar

Berätta för dina vänner, kollegor eller fiender. Mina Halloween-föreställningar är ”Anden i glaset” med lite extra kryddning. Alla shower ska bokas direkt med slotten.

FREDAG 27 OKTOBER – Rånäs slott, Norrtälje BOKA PÅ 08 22 36 00 eller BOKA HÄR
LÖRDAG 28 OKTOBER – Engsholm slott, Södertälje BOKA PÅ 08 551 551 00 eller BOKA HÄR
FREDAG 3 NOVEMBER – Häringe slott, Stockholm BOKA PÅ 08 504 204 40 eller BOKA HÄR
LÖRDAG 4 NOVEMBER – Sundbyholm slott, Eskilstuna BOKA PÅ 016 428 400 eller BOKA HÄR
LÖRDAG 18 NOVEMBER – Thorskogs slott, Västerlanda BOKA PÅ 0520 66 10 00 eller BOKA HÄR

 

Tänk till – Problemet “Monty Hall”

Du är med i en TV-show där du får en chans att vinna ett pris. Det finns 3 st. luckor (Nr. 1, 2 och 3) och du ska välja en av dem. Bakom en lucka finns ett fint pris men det finns ingenting bakom de andra luckorna.

– Vilken väljer du? Frågar Programvärden. Nu leker vi med tanken att du väljer lucka nr. 1.

– Nummer 1 tack, säger du.

Programvärden vet exakt vart priset ligger så för att höja spänningen lite öppnar han nu en av de tomma luckorna (då säger vi att han öppnar lucka nr. 2). Och nu säger värden

– Vill du fortfarande ha det som är bakom nr. 1 eller vill du byta till nr. 3?”

För bästa chansen att vinna, vad skulle du göra? Lösningen kan ni läsa i nästa nyhetsbrev. Lycka till!